Põhi:
125 g 70%-list šokolaadi
70 g võid
90 g suhkru jagu suhkruasendajat
2 muna
50 g jahvatatud mandleid
20 g kookosjahu
veidi soodat
soola
Šokolaad sulatada vesivannil.
Toasoe või vahustada suhkruga. Lisada üksteise järel munad, mandlid, jahu, sool, sooda ning šokolaad. Valada taigen lahtikäivasse vormi.
Kate:
600 g toorjuustu
3 muna
100 g hapukoort
90 g suhkru jagu suhkruasendajat
1 pakike vaniljesuhkrut
soola
Toorjuust ja hapukoor suhkruga segada. Lisada munad, vanilje ja sool.
MITTE MINGIL JUHUL VAHUSTADA! JUUSTUKOOK EI TAHA LIIGSET SEGAMIST.
Vala segu šokolaadikihile.
Vaarikakaste:
200 g vaarikaid
veidi suhkru(asendaja)t
Kaunista kook marjakastmega.
Ülejäänud kastet kasuta serveerimisel.
Küpseta kooki 150 kraadi juures tund aega. Kook on valmis, kui täidis vormi liigutamisel sültjalt väriseb. Lülita ahi välja ja ava ahjuuks 15 minutiks poolenisti ning lase koogil 15 minutit ahjus jahtuda. Siis võid ahjuukse täienisti avada ja lasta koogil veel settida ning siis välja tõsta.
Kui kook on täielikult jahtunud, võib selle külmkappi tarduma tõsta.
Külmas peab kook seisma ühe öö.
Külmas peab kook seisma ühe öö.
Järgmisel päeval kooki serveerides lõika seda kuuma vette kastetud noaga. Paku koos vaarikakastmega.
LOGI-kohupiimavahvlid
1-2 SL õli
250 g kohupiima
7 muna
70 g suhkru jagu suhkruasendat
100 g jahvatatud mandleid
30 g kookosjahu või 1 SL kookosjahu ja 3-4 SL (täistera)nisujahu
1 pakike vanillisuhrut
noaotsatäis soodat
veidi soola
paar tilka mandliaroomi
Koostisained ühtlaseks taignaks segada ja taignal enne küüpsetamist vähemalt pool tundi seista lasta.
Hakkliha-värskekapsa-hautis
1 keskmise suurusega peakapsas
500 - 800 g veisehakkliha
1 sibul
soola
pipart
Suurde potti valada 2-3 cm jagu vett, lisada 1 supilusikatäis soola.
Kapsas viilutada ja viilud omakorda tükeldada, et ei peaks sööma nagu spagette. ;)
Kapsas potti ja pott tulele. Lasta keema tõusta ja siis aeg-ajalt segades edasi keeta.
Sibul tükeldada ja hakklihaga koos läbi praadida.
Poole keetmise peal lisada kapsale praetud hakkliha. Maitsestada soola ja pipraga. Keeta kuni kapsas on "valge" ja pehme (selleks kulub umbes 45 min).
Hommikusöögiks: Vaarika-banaani-kohupiimakreem
100-150 g vaarikaid
1 banaan
250 g 40%-list kohupiima
Vaarikad ja banaan saumikseriga püreerida. Lisada kohupiim ja lusikada läbi segada.
Suhkrut polegi vaja!